• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


SEVİNÇ KUŞOĞLU'NUN ÇOCUK KİTAPLARINDA YER ALAN BABA MODELLERİ
Çocuğun kişilik gelişimi önce ailede başlar; aile çocuğun ilk eğitim yuvasıdır. Ailede anne ve baba, çocuk üzerinde farklı etkilere sahiptir. Anne, çocuğunu dünyaya getirdiği andan itibaren onun sevgi ve güven ihtiyacını karşılayan, onu koruyan, davranışlarıyla ona rol model olan, bu yönüyle de çocuğun kişilik gelişiminde en fazla rol oynayan kişidir. Bununla birlikte yapılan araştırmalar özellikle iki yaşından sonraki dönemde babanın da çocuğun bilişsel, duygusal ve sosyal gelişiminde anne kadar önemli rol oynadığını ortaya koymuştur. Babasıyla doğru iletişim kuramayan çocukların ileride öz güveni ve akademik başarısı düşük, sosyal ilişkileri zayıf yetişkinler olma ihtimalleri yüksektir. Ayrıca babasıyla iletişimi sağlıksız olan çocukların ileride cinsel kimlik karmaşası yaşamaları da muhtemeldir. Çocuğun hayatında bu kadar büyük bir rol oynayan, geleceğini şekillendiren babaya çocuk kitaplarında sık sık yer verilmesi kaçınılmazdır. Öncelikli amacı çocuğun eğitimine ve kişilik gelişimine katkıda bulunmak olan çocuk kitaplarında da babalar gerçek hayatta olduğu gibi eğitici ve koruyucu nitelikleriyle çocuklarına doğruları göstermeli, onlara örnek olmalıdırlar. Çocuk kitabı yazarlarımızdan Sevinç Kuşoğlu da kitaplarında farklı baba modellerine yer vermiş, bu baba modelleri aracılığıyla çocuğun olumlu kişilik özellikleri geliştirmesine katkıda bulunmak istemiştir.

Anahtar Kelimeler
Sevinç Kuşoğlu, edebiyat, çocuk kitapları, çocuk edebiyatı, baba modelleri

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri