• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


YARATICI DRAMA VE TÜRK HALK DANSLARI ÇALIŞMALARININ İLKÖĞRETİM İKİNCİ KADEME ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL GELİŞİMİNE ETKİSİ
Bu araştırmanın genel amacı, yaratıcı drama ve Türk halk oyunları etkinliklerinin ilköğretim II. kademe öğrencilerinin sosyal becerilerinin gelişimi üzerinde etkisinin olup olmadığını incelemektir. Öğrencilerin sosyal gelişimlerinin gerçekleşebilmesi ve dolayısıyla sosyal beceri kazanmalarında bazı öğrenme yöntemlerinin etkili olduğu görülmektedir. Bu yöntemler içinde özellikle yaratıcı drama ön plana çıkmaktadır. Dramanın kökeninde oyun vardır ve drama ile oyun iç içedir. SBDÖ sosyal etkileşimi arttırmak için iletişim yetersizliklerine yardım etmede önemli olan becerileri ölçmeyi amaçlamaktadır. 5’li dereceleme şeklinde oluşturulmuş likert tipi bir ölçektir. SBDÖ 7-12 yaş aralığındaki çocukların sahip olması gereken sosyal becerileri içermektedir. Bu süreçte; 5 adet yaratıcı drama, 2 adet yaratıcı drama ve dans, 3 adet dans atölyesi olmak üzere toplamda 10 atölye çalışması uygulanmıştır. SBDÖ verileri analiz edilmeden önce normallik testi yapılmıştır. Sosyal Becerilerinin Gelişimi ölçeğinin alt faktörlerini oluşturan temel konuşma, ilişkiyi başlatma, ilişkiyi sürdürme, grupla işbirliği yapma, yönerge verme, bilişsel beceri boyutlarının ön test sonuçları ile son test sonuçları arasında yapılan istatistik işlemlerini sonucunda son test puanlarının

Anahtar Kelimeler
Yaratıcı Drama, Türk Halk Dansları, İlköğretim, Sosyal Beceriler.

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri