• Announcements
  • TÜRÜK ARTIK SENEDE 4 SAYI

    Değerli Türük Dergisi Üyelerine DUYURUDUR,

    Türük Dergisi, 2018 Haziran ayından itibaren senede 4 sayı olarak çıkacaktır. Sayılarımız bundan sonra MART, HAZİRAN, EYLÜL ve ARALIK şeklinde olacaktır. Önümüzdeki ilk sayımız bu doğrultuda Haziran 2018 sayısı olarak çıkacaktır. Değerli çalışmalarınızı dergimize bekler iyi çalışmalar dileriz.

     


    Görüntü ve Ses Kaydı İlaveli

    Türük Dergisine makale gönderen bilim insanlarımız, makalelerinde artık arzu ederlerse kendi arşivlerinden  video ve ses kayıtlarına da yer verebileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için Dergi Hakkında ile Yazım ve Yayın İlkeleri bölümüne bakabilirsiniz. Saygıyla duyurulur.

     

       

           This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


    Turuk Dergisi Açılmıştır

    Üyelik başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurularınız Editörümüz tarafından incelenip onay verildiğinde sisteme giriş yapıp Makalelerinizin çalışmalarını düzenleyebilirsiniz.


    Yeni Üyelik Kaydı

    Makale gönderme ve kabul işlemleri artık sitemizdeki menüden ulaşılabilen Makale Takip Sistemi vasıtasıyla online olarak gerçekleştirilmektedir. Yazarlarımız Makale Takip Sistemi'ne üye olup üyelik onay işleminden sonra yazılarını Sistem üzerinden gönderebilmektedirler.


    Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir

    Creative Commons Lisansı
    Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

BATI’DAN OSMANLIYA MEDENİYET KAVRAMININ TARİHSEL SÜREÇ İÇERİSİNDEKİ DÖNÜŞÜMÜ
(THE TRANSFORMATION OF THE CIVILISATION CONCEPT DURING THE HISTORICAL PROCESS FROM WESTERN TO OTTOMAN )

Yazar : Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şimşek    
Türü : Telif
Baskı Yılı : 2017
Sayı : 11
Sayfa : 437-453


Özet
Kavramlar zaman içerisinde, bulundukları toplum ve dönemin koşullarına göre yorumlanır ve onlara yeni anlamlar yüklenerek dönüşüm geçirirler. Tarihsel süreçte ciddi bir dönüşüm yaşayan kavramlardan biri de medeniyet kavramıdır. Medeniyetin kavramsal serüveni, 17. yüzyıl itibariyle Batılı ve 19. yüzyıl itibariyle Osmanlı yazılı kaynaklarında karşımıza çıkmaktadır. Etimolojik açıdan medeniyet kavramının nasıl dönüştüğünü inceleyen bu çalışma, aynı zamanda Batılı ve Türk aydınlarının, dönemsel olarak medeniyet kavramını nasıl yorumladıklarını da ortaya koymaya çalışmaktadır.

Anahtar Kelimeler
Medeniyet, medeniyet algısı, medenileşme, toplumsal gelişim, kültür

Abstract
Concepts are reinterpreted and changed according to the social and historical conditions, and they have transformed with new meanings. Civilisation is one of this concepts that has transformed during the historical process. We can see the conceptual survey of civilisation in the western work from the 17th century and in the ottoman works from the 19th century. This study, which examines the transformation of the term civilisation from the etymological point, show also the perception of civilisation from western and ottoman thinkers.

Keywords
civilisation, perception of civilisation, civilize, social development, culture

Adres :Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Telefon : 03662801947 Faks : -
Eposta : turukdergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri